Hopean Hintaennuste 2024

Hopea, yksi arvokkaimmista ja monipuolisimmista jalometalleista, on aina ollut sijoittajien suosiossa. Sen hinta on heilahdellut vuosien varrella monista syistä, mutta mitä asiantuntijat sanovat hopean hinnasta vuodelle 2024? Tässä artikkelissa tarkastelemme eri lähteistä saatuja ennusteita hopean hinnan kehityksestä vuonna 2024. Hopean hinta on artikkelia kirjoittaessa noin 22,87 dollaria unssilta. Tämä toimii hyvänä vertailu arvona ennusteisiin. Hopean reaaliaikaisen hinnan voit katsoa täältä.

LongForecastin hopean ennuste

”Hopean hinta heinäkuun lopussa 2024 on 24,23 dollaria unssilta ja joulukuun lopussa jopa 29.34 dollaria unssilta.” Lähde

Physical Goldin näkemys hopean hinnasta

”Hopean hinnan odotetaan nousevan noin 27 dollariin unssilta vuonna 2024.” Lähde

Reutersin kysely hopean hintaennuste

Heinäkuussa 2023 tekemän kyselyn mukaan ”hopean hintaennuste vuodelle 2024 on 25 dollaria unssilta.” Lähde

Capital Economicsin arvio hopean hinnan

Hopean hinnan ennustetaan olevan ”keskimäärin 27 dollaria unssilta vuonna 2024.” Lähde

Hopean hinta on ollut nousujohteinen monista syistä, kuten teollisuuden kysynnästä ja geopoliittisista jännitteistä. Esimerkiksi Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja koronapandemian puhkeaminen ovat vaikuttaneet hopean hintaan. Hopea on perinteisesti toiminut turvasatamana kuten kultakin epävarmoina aikoina, ja sen kysyntä on kasvanut huomattavasti näiden tapahtumien seurauksena.

Toisaalta, hopean hinta on myös reagoinut talouden elpymiseen ja teollisuuden kysyntään. Hopean kysyntä teollisuusmetallina on kasvanut, ja sen odotetaan jatkavan kasvuaan tulevaisuudessa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että hopean hintaennusteet vuodelle 2024 ovat pääosin positiivisia. Useat asiantuntijat odottavat hopean hinnan nousevan, ja sijoittajien kiinnostus hopeaa kohtaan vaikuttaa säilyvän. On kuitenkin tärkeää muistaa, että moninaiset tekijät vaikuttavat hopean hintaan. Vaikka nykyiset ennusteet ovat optimistisia, taloudelliset ja geopoliittiset muutokset voivat vaikuttaa hintaan odottamattomilla tavoilla. Siksi on syytä suhtautua kaikkiin ennusteisiin varauksella.

Lähteet:

Jaa Somessa

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissa
Jaa Linkdinissa
Jaa Pinterestista
Picture of Suomen Arvokierto

Suomen Arvokierto

Suomen Arvokierto Oy on luotettu kullan, hopean ja arvoesineiden ostopalvelu, ostamme myös kuolin- ja konkurssipesiä. Tarjoamme täysin ilmaisen palvelukokonaisuuden asiakkaillemme. Laajan osaamisemme ja kattavan verkostomme kautta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme kattavat palvelut ja alan parhaimmat hinnat.

Saattaat kiinostua myös näistä julkaisuista

Jaa kommenti