Kuolinpesän tyhjennys: Mitä sinun tulisi huomioida?

Kuolinpesän tyhjennys on usein emotionaalisesti kuormittava ja aikaa vievä tehtävä. Se vaatii huolellista suunnittelua ja organisointia, erityisesti kun kyseessä on suuri määrä tavaroita ja muistoja. Tässä artikkelissa käymme läpi tärkeimmät seikat, jotka sinun tulisi huomioida kuolinpesän tyhjennyksessä.

Kuolinpesän tyhjennys: Ensiaskeleet

Kun aloitat kuolinpesän tyhjennyksen, on tärkeää kutsua kaikki perijät paikalle. Yhdessä voitte jakaa tehtävät ja päättää, mitkä tavarat säilytetään, myydään, lahjoitetaan tai kierrätetään. Tämä auttaa välttämään mahdollisia konflikteja ja tekee prosessista sujuvamman.

Tavaroiden lajittelu ja kierrätys

Lajittele tavarat eri ryhmiin. Paperit, kuten laskut, sopimukset ja muut asiakirjat, tulisi käydä läpi huolellisesti. Kierrätä vanhat tavarat, joille ei ole enää käyttöä. Ehjät vaatteet voi lahjoittaa järjestöille, kuten UFF:lle, Pelastusarmeijalle, Punaiselle Ristille tai Fidalle.

Arvotavaroiden myynti

Jos kuolinpesässä on arvokkaita tavaroita, kannattaa harkita niiden myymistä suoraan tyhjennysyritykselle, osto- ja myyntiliikkeille tai huutokaupoille. Huutokaupat ovat erityisen hyvä vaihtoehto sellaisille tavaroille, joiden arvon määrittäminen on haastavaa, huutokaupat eivät kuitenkaan ole koskaan tae hyville hinnoille ja on hyvä huomioida huutokauppojen komissiot jotka syövät ison osan myyntihinnasta. Kuitenkin kulta- ja hopeaesineiden kohdalla on usein järkevää kääntyä erikoistuneiden yritysten, kuten Suomen Arvokierto Oy:n, puoleen. Vaikka kultasepänliikkeet ostavat hopea- ja kultaesineitä, heidän tarjoamansa hinnat jäävät usein alhaisemmiksi verrattuna jalometallien kierrätykseen erikoistuneisiin yrityksiin. On myös tärkeää huomata, että kultasepänliikkeiden antamat arviot korujen arvosta eivät yleensä vastaa niiden jälleenmyyntiarvoa. Usein arviot perustuvat siihen, paljonko kultasepän tekemä vastaava koru maksaisi, eikä siihen, millä hinnalla kultaseppä olisi valmis ostamaan kyseisen korun tai siihen millä hinnalla se saadaan myytyä järkevästi käytettynä.

Yrityksen palkkaaminen

Jos tunnet, että kuolinpesän tyhjennys on liian suuri urakka suoritettavaksi yksin tai perheen kesken, harkitse ammattilaisen palkkaamista. He voivat auttaa lajittelemaan tavarat ja neuvomaan, miten parhaiten luopua tarpeettomista esineistä.

Tyhjennyspalveluissa on tärkeää huomata, että alalla toimii monenlaisia yrityksiä, jotka arvottavat tavaroita eri tavoin. Yleisesti ottaen sängyt, sohvat ja hyllyt nähdään suurina tyhjennyskuluina, eikä niistä yleensä makseta korvausta, vaikka joitain poikkeuksia voi olla. Vaatteet ja kirjat katsotaan usein kierrätettäväksi tavaraksi, joka ei tuo lisäarvoa. Monet esineet, joilla luulisi olevan arvoa, saattavat yrityksen näkökulmasta olla enemmän työtä kuin hyötyä. Jos arvioit, että jokin esine voisi tuoda 10-50€, kannattaa harkita sen myymistä itse, esimerkiksi netti torien kautta. Jos kuolinpesästä löytyy arvokkaita design-esineitä, tyhjennysurakoitsijan tulisi ottaa nämä huomioon kustannusarviossaan. Erityisesti kulta- ja hopeaesineet ovat arvokkaita ja ne tulisi ottaa esille arviointia varten. Voit lukea lisää kultaan liittyvistä asioista täältä ja hopeaan liittyvistä asioista täältä. On kuitenkin hyvä muistaa, että kaikki tyhjennyspalvelut eivät välttämättä osaa arvottaa kultaa, hopeaa tai muita arvoesineitä oikein. Suomen Arvokierron kautta saat kattavat palvelut kuolinpesän tyhjennykseen, ja voit olla varma, että kaikki arvokkaat esineet huomioidaan oikein. Lisätietoja palveluista löydät täältä.

Yleisiä virheitä kuolinpesätyhjennyksissä

Olemme havainneet useita yleisiä virheitä kuolinpesätyhjennyksissä:

  1. Tiedon puute: Asiakas ei ole vielä tietoinen siitä, mitkä tavarat kuuluvat tyhjennykseen ja mitkä eivät. Usein kaikkien osakkaiden kanssa ei ole vielä keskusteltu, kun arviointi jo pyydetään. Tämä voi tehdä realistisen arvioinnin tekemisestä haastavaa.
  2. Arvotavaroiden myynti: Joskus kohteesta on jo myyty arvokkaimmat tavarat eri paikkoihin. Tämä ei ole aina järkevää, varsinkin jos käytät palvelua, joka ottaa huomioon kaikki arvo tavarat, kuten kullan, hopean ja muut arvoesineet. Saattaisit saada paremman tarjouksen tyhjennystä suorittavalta yritykseltä kokonaisuudessaan kuin myymällä tavarat erikseen. Jos tyhjennysyritys keskittyy vain tyhjennyksiin, on järkevää myydä arvokkaimmat esineet itse.
  3. Aikataulu ja työn raskaus: Tyhjennyksen aikataulun ja työn raskauden aliarviointi on yleistä. Moni saattaa ajatella, että tyhjennys on helppo tehtävä, mutta huomaa sen vaativuuden vasta aloitettuaan. On tapauksia, joissa tyhjennys on jäänyt kesken voimien loppuessa. Tämän seurauksena voi tulla kiire löytää yritys, joka suorittaa tyhjennyksen nopeasti, esimerkiksi asunnon myynnin tai vuokrasopimuksen päättymisen takia. On tärkeää varata riittävästi aikaa ja suunnitella asiat hyvin.

Loppusanat

Kuolinpesän tyhjennys voi olla haastavaa, mutta oikealla suunnittelulla ja organisoinnilla se voi sujua sujuvasti. Muista ottaa huomioon kaikki perijät, lajitella tavarat huolellisesti ja harkita ammattilaisen palkkaamista avuksi.

Jaa Somessa

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissa
Jaa Linkdinissa
Jaa Pinterestista
Picture of Suomen Arvokierto

Suomen Arvokierto

Suomen Arvokierto Oy on luotettu kullan, hopean ja arvoesineiden ostopalvelu, ostamme myös kuolin- ja konkurssipesiä. Tarjoamme täysin ilmaisen palvelukokonaisuuden asiakkaillemme. Laajan osaamisemme ja kattavan verkostomme kautta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme kattavat palvelut ja alan parhaimmat hinnat.

Saattaat kiinostua myös näistä julkaisuista

Jaa kommenti