UKK - usein kysytyt kysymykset

Voit tilata kullan myyntiä varten turvapaketin sivuiltamme: tästä  tai hopean myyntiä varten: tästä.

Voit myös varata ajan ostopisteellemme soittamalla numeroon: +358413150633 tai olemalla yhteydessä sähköpostitse: tästä.

Kullan ja hopean turvapaketti tarjoaa kaiken tarvittavan turvalliseen ja vaivattomaan jalometallien myyntiin.

Kullan turvapaketti: Voitte sisällyttää kullan turvapakettiin pienen määrän muita jalometalleja, kuten hopeaa. Jos hopean määrä on suuri, suosittelemme tilaamaan erillisen turvapaketin hopealle.

Hopean turvapaketti: Hopean turvapakettiin voi lisätä myös kultaa, mutta alle 5 gramman verran. Mikäli kultaa on enemmän, tilaattehan erikseen kullan turvapaketin kullalle. 

Turvapaketti toimitetaan teille normaalina kirjepostina. Saatuanne paketin, seuraatte mukana tulevia ohjeita jalometallien pakkaamiseksi turvapussiin. Pakatun ja vakuutetun turvapussin voitte toimittaa mihin tahansa postikonttoriin tai postitoimipisteeseen. Postivirkailija antaa teille kuitin, joka toimii lähetyksenne vakuutena. Kun vastaanotamme lähetyksen, suoritamme jalometallien arvioinnin ja maksamme sovitun summan ilmoittamallenne tilille.

Toimitus paikan päälle:

Mikäli tuotte kullan, hopean tai muut arvoesineet itse ostopisteellemme, muistakaa ottaa mukaan henkilöllisyystodistus (ajokortti kelpaa) ja tilinumero maksua varten. Maksut suoritetaan aina tilisiirtona; emme käytä käteistä.

Kyllä on, lähetämme turvapaketin täysin ilmaiseksi Suomessa olevaan postiosoitteeseen ja olemme maksaneet aina ennakkoon lähetys- ja palautusmaksut. Lisäksi vakuutamme  lähetykset aina 5000 € asti ja tarvittaessa asiakaspalvelun kautta voimme sopia isommistakin vakuusarvoista mikäli kullan määrä tätä vaatii.

Kyllä on, lähetämme turvapaketin täysin ilmaiseksi Suomessa olevaan postiosoitteeseen ja olemme maksaneet aina ennakkoon lähetys- ja palautusmaksut. Lisäksi vakuutamme  lähetykset aina 500 € asti ja tarvittaessa asiakaspalvelun kautta voimme sopia isommistakin vakuusarvoista mikäli hopean määrä tätä vaatii.

Kyllä on, kaikki turvapaketit ovat vakuutettu. 

Kullan turvapaketti kulkee täysin omia turvattuja reittejä postin kuljetuksessa, eivätkä ne sekoitu tavallisten postien kanssa. Historiamme aikana yksikään turvapaketti ei ole kadonnut ja sen toimitus on ollut aina nopeaa.

Kun vastaanotamme tuotteita, tavoitteenamme on ensisijaisesti kierrättää kaikki kiertoon kelpaavat tuotteet sellaisenaan. Tämä lähestymistapa mahdollistaa sen, että voimme maksaa osasta tuotteesta hinnan, joka voi ylittää sen hetkisen kullan tai hopean markkinahinnan. Toiseksi olemme luoneet tehokkaan prosessin kullan, hopean ja arvoesineiden kierrätystä varten joka pitää prosessimme tehokkaana alusta loppuun asti.

Yleinen nyrkkisääntö on se, että jos tuote on rikki tai siinä on kaiverruksia, niin nämä tuotteet arvioidaan romukultana ja hopeana (poikkeuksia voi olla). Tuotteet, joista voit saada paremman hinnan ovat muun muassa esim. Kalevala-korut, Rolexit ja muut hyväkuntoiset merkkituotteet.

Meillä on useita menettelytapoja jalometallien ja arvoesineiden ostoon. Tyypillisesti ostamme kultaa, hopeaa ja muita pienempiä arvoesineitä koko Suomesta, käyttäen turvapaketteja etämyyntiin. Lisäksi meillä on fyysinen ostopiste Espoossa, osoitteessa Ennekuja 2, 02270 Espoo, jonne voitte tuoda esineenne myyntiin ajanvarauksella. Ajan voitte varata joko soittamalla tai olemalla yhteydessä sähköpostilla, yhteystiedot löydätte täältä. Kaikki palvelumme on henkilökohtaista jossa vaalimme asiakkaan yksityisyyttä.

Huom! Suurempien erien kohdalla tarjoamme myös mahdollisuuden kotikäynnille.

Mikäli olette kiinnostuneita yritysyhteistyöstä, pyydämme ottamaan yhteyttä yhteydenottolomakkeemme kautta tai soittamalla suoraan asiakaspalveluumme. Yhteystiedot löydätte verkkosivuiltamme: https://www.suomenarvokierto.fi/yhteystiedot/.

Kyllä ja suosittelemme sitä, sillä näin voit saada parhaan hinnan tuotteillesi, sekä saat selville jos voimme maksaa tuotteesta yli markkinahinnan. 

Voit pyytää tarjouksen täältä.

Suosittelemme kilpailuttamista aina sillä alalla, missä on useita toimijoita useilla eri katerakenteilla, jolloin esim. kampanjat ja näytettävät hinnat eivät aina takaa parasta hintaa. On huomioitavaa, että monien toimijoiden hintatakuu ei myöskään pidä paikkaansa, sillä kullan ja hopean markkinahinta ja yrityksen kulurakenteet määräävät katon maksettavalle hinnalle. Suosittelemme asiakasta aina perehtymään yritysten todellisiin tarjouksiin.  

Koko prosessiin vaikuttaa eniten Posti, myyntipakkaus tulee kotiisi n.2 päivän päästä tilauksestasi ja lähettäessäsi jalometallit meille vastaanotamme esineet yleisesti 2 päivän sisällä. Arvioimme ja maksamme rahat tilillesi yleisesti jo saman päivän aikana, kun saamme esineet postitse, kuitenkin 12h sisällä. 

Tilaa turvapaketti Tästä

Myyntipakkaus sisältää kaiken turvalliseen ja vaivattomaan Jalometallin myyntiin. Turvapaketin tilaaminen on myös täysin ilmaista ja maksettu puolestasi. 

Voit sisällyttää tähän pakettiin niin hopeaa kuin kultaa. 

Kulta

Ensimmäisenä on hyvä selvittää onko kulta kultaa? Miten sen voi selvittää?  

Kulta koruissa tulisi olla pitoisuusleimat. Suomessa hyväksyttyjä pitoisuuksia ovat kullalle: 375, 585, 750, 916 ja 999. Kyseiset merkinnät kertovat kullan pitoisuuden määrän esim. 750 = 75%:ta kultaa ja niin edelleen.  

Kullan pitoisuudesta puhutaan myös karaatteina ja ne merkitään seuraavasti: 8k, 14k, 18k ja 24k. Karaatti tarkoittaa 24 osaa, esim. 18k on 18/24=0,75 eli 75% kultaa. 

Onko leimattu koru aina kultaa? Ei aina, joskus koru voi olla väärennetty, jos korussasi on pelkkä karaattileima 14k on koru todennäköisesti kullattua (kultapinnoitettua), jos taas karaatti leiman lisäksi on tarkastusleima (sydän jonka sisällä on kruunu) tai nimileima niin tämän tulisi olla Kultaa. 

Tarkastusleima kertoo että tarkastuslaitos on analysoinut tuotteen kulta pitoisuuden ja tutkinut tuotteen vaatimusten mukaisesti. 

On olemassa muutamia keinoja jolla voit saada selville onko kulta kultaa. Kulta ei haise eikä maistu metallille jos korussasi on outo maku niin se ei todennäköisesti ole kultaa (kullan tulisi olla puhdas testatessasi tätä). Magneetti, mikäli korusi jää magneettiin tai liikkuu hiukan niin tämä ei ole kultaa (huom. lukko osissa voi joskus olla metallia vaikka koru olisi muuten kultaa). Yksimahdollisuus on myös arvioida kultaesinettä on hieroa sitä sormien väliin ja jos tunnet korussasi lämmön nopeasti kohdassa jota hierot on se hyvä merkki sillä kulta johtaa lämpöä hyvin. Voit myös raaputtaa kultaa esimerkiksi viilaan ja mikäli pinnan alta paljastuu esim. Hopean väri niin tämä on kullattua, myös korun tai sormuksen katkaisulla voidaan saada selville onko korussa vain kulta pinnoite. Joskus kokemattoman voi olla vaikea havaita näillä keinoin varmasti kullan aitous saati sitten pitoisuuden arviointi on käytännössä mahdotonta. 

Voit kuitenkin olla huoletta vaikka et saisi selvää kaikista koruistasi voit jättää arvioinnin asiantuntijalle tästä. Haluamme kuitenkin korostaa että emme suosittele maistelemaan koruja sen hygieenisyyden takia tai katkomaan koruja turvallisuuden takia. Edellä mainitut ovat kuitenkin vaihtoehtoja Kullan aitouden selvittämiseksi ilman asiantuntija testejä. 

Voi olla, harvemmin korut jotka ovat kultaa ovat täysin leimaamattomia mutta joissain tapauksissa näin voi olla, korostamme kuitenkin että hyvin harvoin. Merkinnät voivat poiketa suomalaisista leimoista kyllä, ulkomaisissa koruissa etenkin vanhoissa voi olla poikkeavia leimoja verrattuna suomessa hyväksyttyihin merkintöihin. 

Tämä on kullalla päällystetty esine eli siinä on aitoa kultaa mutta tämän määrä on niin pieni että sitä ei voi erotella esineen sulatuksen jälkeen. Esineen runko voi sisältää erilaisia metalliseoksia Esim. Hopeaa tai terästä. Kultauksessa käytetään yleisesti 18 tai 24 karaattista kultausta ja joissain tapauksissa 14 karaattista. Kullatut korut näyttävät päällisin puolin samalta kuin kulta korut mutta romukultana näillä ei ole mitään arvoa. Mikäli korussa on seuraavia leimoja GP, GOLD PLATED, PLATED tai GOLD PLATING ovat ne varmasti kullattuja.  

Kultakorut sisältävät joskus esim. hartsia jota et voi päällepäin havaita ja täyteaineen poisto korusta voi viedä painosta jopa yli 30%. Jos haluat varmistaa asian ennen lähetystä on esimerkiksi rannerengas mahdollista poikasta ennen lähetystä ja näin tiedät heti korun oikean painon. Suosittelemme tässä varovaisuutta jotta et vahingoita itseäsi tai aiheuta sotkua tai tuhoa korua josta voisit saada paremman hinnan ehjänä, joten suosittelemme jättämään tämänkin loppu viimein ammattilaiselle.

Jos saat selville korujen pitoisuudet ja painot voit pyytää hyvinkin tarkan hinnan jo ennen kullan lähettämistä, huomioitavaa on se että koti vaakojen antamat painot eroavat lähes 100%:lla varmuudella todellisesta CE- merkitystä tarkkuus vaaka punnituksesta ja että mahdolliset täyteaineet ja kivet poistetaan punnitusta varten. Isoimmat kivet voivat viedä jopa puolet korun painosta ja täyteaineet jopa yli kolmekymmentäprosenttia kuten aiemmin mainitsimme.  

Kannattaako minun lähettää 1gramman korua joka ei ole desing koru? Ei kannata, tämä kannattaa viedä paikanpäälle jotta saat asian mukaisen korvauksen korusta. Jotta saat asianmukaisen korvauksen kulta koruistasi olisi lähetyksen hyvä olla 5 grammasta ylöspäin ja sitä enemmän kultaa lähetät sen paremman hinnan saat. 

Kullan myyntihinnastomme on alan paras joka takaa asiakkaillemme aina parhaan hintatason. Maksamme jalometalleista päivittäin vaihtuvan maailmanmarkkinahintaan perustuvan korvauksen. Maksettavaan hintaan vaikuttaa aina määrä, pitoisuus ja päivän maailmanmarkkinan hinta. Mitä isompi lähetys sitä enemmän pystymme maksamaan jalometalleistasi.

Mikäli sinulla on kaivertamattomia designkoruja, voimme maksaa joissain tapauksissa jopa huomattavasti yli maailmanmarkkinahinnan.

Saadaksesi parhaan hinnan kullasta, kilpailuta tämä pyytämällä ennen kullan myyntiä aina kirjalliset tarjoukset.

Emme päivitä verkkosivujemme hintoja jatkuvasti, vaan nämä toimivat esimerkkihintoina ja antavat suuntaa maksettavasta korvauksesta. Voit pyytää meiltä aina kullan ja hopean päivän hinnan ennen myyntipäätöstä.

Miksi emme päivitä kullan ja hopean hintoja jatkuvasti? Kullan ja hopean maailmanmarkkinan hinta heittelee jatkuvasti ja päivänkin sisällä muutos voi olla todella suurta. Lisäksi eri verkkosivuilla näytetään virheellisiä hintoja ja käytetään harhaanjohtavia kampanjoita, jotka vääristävät markkinoita. Näistä syistä olemme päätyneet esimerkkihintoihin ja mainitsemme näiden alla lisätietoa päivän hinnoista saat asiakaspalvelustamme.

Hopea

Ensimmäisenä on hyvä selvittää onko hopea hopeaa? Miten sen voi selvittää?

Hopeakoruissa tulisi olla pitoisuusleimat. Suomessa hyväksyttyjä pitoisuuksia ovat hopealle 800, 830, 925 ja 999

Hopea voi olla osittain hankala tunnistaa, joten leimat ovat oikeastaan ainoa selkeä merkki aidosta hopeasta. Hopea tummuu ajan saatossa ja tästäkin voi vetää omat johtopäätöksensä. Hopeasta joka on yli 92,5% hopeaa kutsutaan Sterling- hopeaksi. Vanhaa hopeaa on merkattu muun muassa luodein 16 luodin mukaan, joka on puhdasta hopeaa. Pienemmät luodin määrät jaetaan 16:sta, jolloin saadaan oikea hopean pitoisuus promilleilla.

Hopea sekoitetaan hyvin usein uushopeaan eli alpakkaan. Tämä on metalliseos, joka näyttää hopealta ja se koostuu pääosin kuparista, nikkelistä ja sinkistä. Alpakkaa on todella vaikea erottaa silmämääräisesti. Helpoiten sen erottaa leimoista ALP, UH, MS, MH, Alpakka tai Uusihopea. Joskus alpakassa on mainittu esim. Luku 90 jolloin pinta on hopeoitu, mutta hopeaa on todellisuudessa hyvin vähän ja näin ollen arvotonta hopean osalta. Uusihopeaa eli alpakkaa ei kannata lähettää, sillä näistä ei lähtökohtaisesti makseta mitään.

Jalometalleille on paljon leimaustapoja eri maissa ja aikakausissa ja näiden tunnistamiseen tarvitaan monesti ammattilaista. Leima Nick Free tarkoittaa, että koru ei ole jalometallia, joten tarkistattehan aina ensin tuotteiden myyntiaikeita perusleimat, jotka on esitelty sivuillamme.

Tarkista ensin leimat, karsi alpakat ja uusihopeat pois, kysy tarvittaessa ammattilaisen apua ennen lähetystä tai tuo paikanpäälle esineet näytille. Huomioi, että kynttilänjaloissa, veitsissä, kakkulapioissa, juustohöylissä ja monessa muussa esineessä on paljon täyteaineita ja muita metalleja. Esim. veitsissä terä on yleisesti aina ruostumatonta terästä ja kahva on sisältä täynnä täyteaineita, joten veitsen hopeapitoisuus on hyvin pieni, keskimäärin 10-18:ta grammaa.

Mikäli kyseessä ei ole designkoru tai muuten arvokas esine tai kokonaisuus, ei sinun kannata lähettää alle 300 gramman lähetystä, vaan tätä pienemmät romuhopeaerät kannattaa tuoda ostopisteelle, jotta saat parhaan mahdollisen hinnan.

Maksamme jalometalleista päivittäin vaihtuvan maailmanmarkkinahintaan perustuvan korvauksen. Maksettavaan hintaan vaikuttaa aina määrä, pitoisuus ja päivän maailmanmarkkinan hinta. Mitä isompi lähetys, sitä enemmän pystymme maksamaan jalometalleistasi.

Mikäli sinulla on kaivertamattomia designkoruja, voimme maksaa joissain tapauksissa jopa huomattavasti yli maailmanmarkkinahinnan.

Saadaksesi parhaan hinnan hopeasta, kilpailuta tämä pyytämällä ennen hopean myyntiä aina kirjalliset tarjoukset.

Emme päivitä verkkosivujemme hintoja jatkuvasti vaan nämä toimivat esimerkkihintoina ja antavat suuntaa maksettavasta korvauksesta. Voit pyytä meiltä aina kullan ja hopean päivän hinnan ennen myyntipäätöstä.

Miksi emme päivitä kullan ja hopean hintoja jatkuvasti? Kullan ja hopean maailmanmarkkinan hinta heittelee jatkuvasti ja päivänkin sisällä muutos voi olla todella suurta. Lisäksi eri verkkosivuilla näytetään virheellisiä hintoja ja käytetään harhaanjohtavia kampanjoita, jotka vääristävät markkinoita. Näistä syistä olemme päätyneet esimerkkihintoihin ja mainitsemme näiden alla lisätietoa päivän hinnoista saat asiakaspalvelustamme. 

Kuolinpesä

Ensimmäiseksi ennen arviointikäyntiä olisi hyvä, että keräätte kaikki rakkaat esineet ja tavarat itsellenne. Kaikki mitä haluatte säilyttää, olisi hyvä ottaa pois tai ainakin merkitä hyvin, jotta arviointi saadaan tehtyä hyvin. 

Monesti sanotaan, että kaikki arvokas kannattaa kerätä pois ja myydä itse. Tämä on toisinaan hyvä neuvo, varsinkin jos tyhjennysyrityksellä ei ole riittävää osaamista arvotuotteille. Erityisesti jalometallien osalta monilla toimijoilla voi olla haasteita arvottaa nämä oikein, eli kulta- ja hopeaesineet. 

Mikäli suurin osa arvoesineistä ja -tuotteista on otettu pois, se tarkoittaa myös yleisesti suurempaa tyhjennyshintaa. Itse myynti on myös monesti hankalaa ja hidasta. Mikäli aikoo myydä tuotteet eri ostajille, on se monesti hyvin työlästä ja hidasta. Huutokaupat ovat myös yksi vaihtoehto, mutta näissä on hyvä huomioida, että huutokaupat ottavat monesti suuret komissiot tuotteista, jolloin esineistä jäävä todellinen korvaus jää monesti yllättävän pieneksi. Huutokaupoista on myös hyvä ymmärtää se, että vaikka arvioitu hinta kuulostaisi hyvältä, voi tuote mennä huomattavasti halvemmalla. On tyypillistä, että arvioidusta hinnasta jäädään joskus jopa yli 50%. Osa huutokaupoista voi antaa mahdollisuuden suojahintaan, mutta mitä sitten jos tuotteet eivät mene kaupaksi? Suojahinta asetetaan myös joskus niin alas, että komissioiden jälkeen kyseisestä tuotteesta olisi saanut enemmän kuin olisi myynyt suoraan kokonaisuutena.  

Suomen Arvokierto Oy:llä on laaja kokemus jalometalleista ja arvoesineistä, joten suosittelemme, että kaikki arvoesineet olisi mukana arviossa, mikäli kyse ei ole esineistä, jotka halutaan itse säilyttää tai sisältävät paljon tunnearvoa.

Lähtökohtaisesti sängyt, tuolit, pöydät ja kaapistot ovat lähes arvottomia tai tyhjennyksen ja myynnin työmäärä nousee suhteessa näiden arvoon niin suureksi, että tuotteelle ei jää kuin työn kustannukset.

Vaatteet ja kirjat sekä kodin elektroniikka ovat myös pääosin arvottomia. Monelle tulee varmasti mieleen, että jääkö näiden jälkeen enää mitään arvokasta? Kyllä jää. Jalometallit, taidelasit, arvotaulut yms. ovat aina arvossaan. Huonekaluista on myös ymmärrettävä, että toisinaan näiden seasta voi löytyä myös suosittuja designtuotteita, joilla on arvoa. Kodeissa on myös monesti arvovalaisimia, joten kannattaa antaa asiantuntijan arvioida kokonaisuutta. Mikäli kuitenkin haluat käyttää perinteistä tyhjennysyritystä, suosittelemme kaiken arvokkaan pois keräämistä, jotta saat näistä sinulle kuuluvan korvauksen.

Moni haluaa itse hoitaa tyhjennyksen säästääkseen kuluista. Tämä on hyvä vaihtoehto, mikäli sinulta löytyy aikaa ja voimia. Muista kuitenkin kierrättää materiaalit oikein ja pidä erityisesti huolta työturvallisuudesta. 

Kierrätyksestä tulee yleisesti aina pieniä kustannuksia, kun osa tavaroista viedään kierrätysasemalle. Suosi myös lahjoitustoimintaa. 

Mikäli haluat myydä jäljelle jääneet arvotavarasi nopeasti ja turvallisesti, niin ole yhteydessä meihin. Näin saat muutettua arvoesineet helposti ja turvallisesti rahaksi.