Kullan hinta

Maksamamme kullan hinta  

Maksamme jalometalleista päivittäin vaihtuvan maailmanmarkkinahintaan perustuvan korvauksen. Maksettavaan kullan hintaan vaikuttaa aina määrä, pitoisuus ja päivän maailmanmarkkinan hinta. Mitä isompi lähetys sitä enemmän pystymme maksamaa jalometalleistasi. 

Mikäli sinulla on kaivertamattomia designkoruja, voimme maksaa joissain tapauksissa jopa huomattavasti yli maailmanmarkkinahinnan. 

Saadaksesi parhaan hinnan kullasta, kilpailuta kultasi pyytämällä aina kirjallinen tarjous ennen myyntiä! 

Kullan hinta huipussaan – myy kultasi nyt!

Ensimmäiset kaksi sanaa, jotka kullan myyntiä harkitsevan ihmisen hakukoneen näytölle ilmestyvät, ovat “kullan hinta”. Näiden hakusanojen alta löytyy lukuisia verkkosivuja ja yrityksiä, jotka ostavat kultaa. Suomessa toimiva Suomen Arvokierto on yksi näistä yrityksistä, ja se lupaa tarjota parhaan mahdollisen hinnan kullalle. Juuri nyt onkin otollinen aika niin romukullan kuin käyttökelpoisen kullan myymiseen, sillä kullan hinta on ollut viime vuosien aikana nousussa. Hintojen nousuun ovat vaikuttaneet epävarmuudet sekä heilahtelut maailman markkinoilla, kuten poliittiset ja taloudelliset kriisit sekä luonnonkatastrofit.

Kullan hinnan määräytyminen

Kullan hinta määräytyy kolmen eri seikan perusteella: kullan karaattipitoisuuden, painon sekä päivähinnan mukaan.

Kullan karaattipitoisuus

Kullan karaatti yksinkertaisesti tarkoittaa sitä, kuinka monta osaa 24:stä esineestä on kultaa. Näin ollen 14 karaatin esineessä on 58,5% kultaa, joka merkataan leimaan numerona 585. Vastaavasti 18 karaatin kulta on 75% kultaa, loput 25% muita seosaineita, ja tämän leima on 750. Luonnollisesti mitä kultapitoisempaa sekä painavampaa, sen arvokkaampaa kultasi on.


Vastaanotamme kaikkia karaattipitoisuuksia sisältävää kultaa, niin 8 karaatista 24 karaattiin. Kultaesineiden kullan pitoisuuden eli karaattimäärän voi selvittää sen leimoista, jotka kertovat siitä, kuinka monta prosenttia esineessä on kultaa.

Yleisimmät tällä hetkellä Suomessa ja Euroopassa myytävät kultakorut sekä -kellot ovat 14 sekä 18 karaattia. Nämä karaattimäärät ovat erityisesti korujen ja kellojen valmistukseen soveltuvia, sillä mitä kultapitoisempi esine on, sen pehmeämpää ja helposti naarmuuntuvampaa se on. Tämän välttämiseksi, sekä eri sävyjen aikaansaamiseksi kullan lisäksi seokseen lisätään muita jalometalleja kuten hopeaa ja kuparia.

 

kullan hinta

Kullan hinnan ennustaminen

Kullan hinnan ennustaminen on hankalaa, koska pienetkin muutokset maailman tilanteissa vaikuttavat siihen. Jos tavoitteena on saada paras hinta kullasta, on tärkeää seurata kullan hinnan päivittäistä vaihtelua. Älä kuitenkaan myy kaikkia kultaesineitäsi romukullan hinnalla. Täysin ehjistä ja kaiverruksista vapaista design-koruista ja esineistä voit saada selvästi markkinahintaa korkeamman tarjouksen. Pyrimme kierrättämään kaikki tällaiset esineet ja korut, jotta niiden kiertokulku jatkuisi mahdollisimman pitkään.

Kullan hintaan vaikuttavat tekijät

Kullan hintaan vaikuttavat useat eri tekijät, kuten markkinoiden vaihtelut, kullan tarjonta ja kysyntä, valuutan vaihtelu sekä yksittäisten kultaa ostavien ja myyvien yritysten kulurakenteet. Kullan hinta määritellään maailman markkina-arvon mukaan suurimmissa metallipörsseissä Lontoossa, Tokiossa ja New Yorkissa. Suomalaisen ostajan kullan hintaan vaikuttaa myös dollarin ja euron välinen vaihtokurssi. Viime vuosina kullan hintaa nostavia tekijöitä ovat esimerkiksi olleet koronapandemia, eurokriisi ja epävakaa taloustilanne.

Kullan merkitseminen leimalla

Suomessa myytävissä jalometalleissa on löydyttävä minimissään seuraavat leimat:

  • Pitoisuuden ilmaiseva leima (kullassa soikea, hopeassa suorakaide ja platinassa salmiakki).
  • Tukesiin rekisteröity nimileima
  • Nimileiman tilalla voi olla myös tarkastus- tai CCM-leima

Kevyiden jalometallien leimaaminen ei ole pakollista. 

Kullan raja alle 1 gramma

Suomessa jalometallien leimaus on alkanut 1600- luvulla. Lisää leimoista ja historiasta voit lukea täältä

https://www.leimat.fi/fi/

Voit tutustua kullan ja hopean merkintöihin tarkemmin Tukesin sivuilta tästä linkistä https://tukes.fi/tuotteet-ja-palvelut/jalometallituotteet-korut-ja-kellot/jalometallituotteiden-leimat#pitoisuusleima

Kulta sijoituskohteena

Kulta säilyttää arvonsa monesta eri syystä. Kulta on ollut läpi historian yksi arvokkaimmista jalometalleista. Jo 3500 vuotta sitten kullasta tuli kansainvälisen kaupan vaihdannan väline, jota nykypäivänä kutsumme rahaksi. Eri maiden rahayksiköt (eli Fiat-rahat) ovat aina jossain vaiheessa menettäneet arvonsa täysin, mutta kulta on säilyttänyt ja tulee säilyttämään arvonsa. Tämän takia kullan hinta on siinä suhteessa vakaa, että se ei tule ikinä muuttumaan arvottomaksi.

Kullan arvo on sen materiaalissa itsessään, eli kullassa. Sitä käytetään joka puolella maailmaa erilaisiin kohteisiin: lukuisilla eri teollisuuden aloilla, sijoituskohteena sekä korujen valmistuksessa.

Koska kultaa ei ole pariin vuosisataan käytetty kaupankäynnin välineenä ja täten se ei ole nykypäivänä toimiva valuutta, sitä ei voi devalvoida, eli tarkoituksellisesti heikentää sen arvoa suhteessa muihin valuuttoihin.

Suomen Arvokierto - paras hinta kullalle

Suomen Arvokierto tarjoaa parhaan mahdollisen hinnan kullallesi. Kaappien perällä lojuvat rikkinäiset ja ehjät kultakorut sekä muut kultaesineet ovat tervetulleita meille. Helppo ja nopea toimitus sekä kullan hinnan arviointiprosessi tekevät asioinnista vaivatonta ja miellyttävää.

Suomen Arvokierto toimii pääsääntöisesti internetin välityksellä, jolloin vältämme kalliit kulut muun muassa kivijalkamyymälöihin vaadittavista vuokratiloista sekä muista fyysisten liiketilojen aiheuttamista kuluista. Et myöskään joudu maksamaan ylimääräistä rahaa kullan lähetykseen tai palautukseen liittyvissä kuluissa, olemme maksaneet ne puolestasi! Suomen Arvokierto muuttaa kultasi rahaksi vaivattomasti ja nopeasti.

Tilaa turvapaketti

Miksi myisit jalometallisi Suomen Arvokiertoon

Suomen Arvokierto
-
Myy meille kultasi

3 päivän peruutusoikeus

Voit perua kaupan kolmen vuorokauden sisällä mikäli et ole tyytyväinen hintaan.

Lähetys on vakuutettu

Kaikki lähetykset ja palautukset ovat vakuutettu 5000€ asti.

Turvallinen tapa lähettää

Turvapaketit lähetetään POSTIn kautta. Se on turvallista ja nopeaa!

maksu 12 tunnin sisällä

Arvioinnin valmistuttua maksamme rahat tilillesi 12 tunnin sisällä.