Kullan Hintaennuste Vuodelle 2025: Asiantuntijoiden Näkemykset

Katsaus Vuoden 2024 Ennusteisiin ja Toteutumiin

Ennustimme kullan hinnan nousevan vuonna 2024 merkittävästi taloudellisen epävarmuuden, inflaation ja geopoliittisten jännitteiden vuoksi. Ennustimme hinnan ylittävän 2000 USD/unssi, ja kullan hinta saavutti kaikkien aikojen ennätyksen 20. toukokuuta 2024, nousten yli 2450,05 USD/unssi, mikä oli huomattavasti korkeampi kuin ennakoimme.

Katsaus vuoden 2024 ennusteisiimme löytyy tästä.

Mikä on loppuvuoden 2024 ennuste?

Loppuvuoden 2024 ennusteet viittaavat kullan hinnan pysyvän korkealla, koska inflaatiopaineet ja taloudellinen epävarmuus jatkuvat.

Ennuste Vuodelle 2025

Vuonna 2025 kullan hinnan odotetaan pysyvän korkealla tai jopa nousevan entisestään. Useat tekijät vaikuttavat tähän ennusteeseen:

  • Inflaatio ja keskuspankkien toimet: Korkea inflaatio ja mahdolliset koronlaskut lisäävät kullan kysyntää turvasatamana.
  • Geopoliittiset jännitteet: Jatkuvat konfliktit ja epävarmuustekijät lisäävät sijoittajien kiinnostusta kultaan.
  • Sijoittajakysyntä: Kullan rooli turvasatamana korostuu epävarmoina aikoina, mikä tukee hintojen nousua.

Asiantuntijalausunto: ”Jos keskuspankit muuttavat rahapolitiikkaansa, kullan hinta voi jatkaa nousuaan ja ylittää jopa 2700 dollaria unssilta vuonna 2025.” – UBS. Lähde: Kitco News, kirjoittanut Neils Christensen. Kitco News

Toinen asiantuntijalausunto: Citigroupin analyytikko Max Layton ennustaa, että Fedin odotettavissa olevat koronleikkaukset voivat nostaa kullan hinnan jopa 3000 dollariin unssilta vuoden 2025 ensimmäisellä puoliskolla. Tämä ennuste perustuu viiteen odotettavissa olevaan koronlaskuun, jotka vaikuttavat merkittävästi kullan hintaan. Lähde: Kitco News, kirjoittanut Ernest Hoffman. Kitco News

Yhteenveto

Vuoden 2024 ennusteemme kullan hinnalle ylittyi merkittävästi, kun kullan hinta nousi ennätykselliseen 2450,05 USD/unssi toukokuussa 2024. Odotamme kullan hinnan pysyvän korkealla tai jopa nousevan vuonna 2025. Taloudelliset ja geopoliittiset tekijät, kuten inflaatio ja keskuspankkien toimet, tulevat vaikuttamaan kullan hintaan merkittävästi. Asiantuntijat ovat yleisesti sitä mieltä, että kulta säilyttää asemansa vahvana sijoituskohteena myös tulevaisuudessa.

Jos harkitset kullan myymistä, ota yhteyttä meihin tästä. Tarjoamme asiantuntevaa palvelua ja kilpailukykyiset hinnat kullalle ja hopealle. Lisätietoja löydät verkkosivuiltamme www.suomenarvokierto.fi.

Jaa Somessa

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissa
Jaa Linkdinissa
Jaa Pinterestista
Picture of Suomen Arvokierto

Suomen Arvokierto

Suomen Arvokierto Oy on luotettu kullan, hopean ja arvoesineiden ostopalvelu, ostamme myös kuolin- ja konkurssipesiä. Tarjoamme täysin ilmaisen palvelukokonaisuuden asiakkaillemme. Laajan osaamisemme ja kattavan verkostomme kautta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme kattavat palvelut ja alan parhaimmat hinnat.

Saattaat kiinostua myös näistä julkaisuista

Jaa kommenti