Kullan Hintaennuste 2024: Asiantuntijoiden Näkemykset

Kuten aikaisemmisakin kirjoituksissa on mainittu: Kulta on aina ollut suosittu sijoituskohde, ja sen arvo on vaihdellut vuosien varrella monien tekijöiden, kuten inflaation, geopoliittisten tapahtumien ja keskuspankkien toimien, perusteella. Vuonna 2024 kullan hinnan odotetaan nousevan, ja monet asiantuntijat ovat antaneet ennusteitaan siitä, mihin suuntaan kulta on menossa. Kullan hinta on artikkelin kirjoitusvaiheessa noin 1,954.10 dollaria unssilta.

Kullan Hinnan Kehitys Viime Vuosina

Kullan hinnat ovat olleet merkittävästi korkeammat kuin vain muutama vuosi sitten. Lokakuussa 2018 kullan hinta oli noin 1 200 dollaria unssilta, kun taas nykyään se on 1 874 dollaria unssilta. Kuten Collin Plume, Noble Gold Investmentsin toimitusjohtaja toteaa: ”Jos olisit sijoittanut kultaan vuonna 2018, olisit nyt yli 50% voitolla.” Lähde

Asiantuntijoiden Ennusteet 2024

Monet asiantuntijat jakavat saman näkemyksen kullan hinnan kehityksestä. Sean Casterline, Delta Capital Managementin varallisuusneuvoja, sanoo: ”Monet analyytikot tuntevat, että viimeiset pari vuotta ovat olleet konsolidaatiota ennen toista nousua. Kulta suoriutuu tyypillisesti hyvin inflaation aikana ja/tai vaikeassa taloudessa. Tämä kuvaa nykyistä talouttamme täydellisesti ja saattaa olla katalysaattori toiselle nousulle.”

Alex Ebkarian, Allegiance Goldin perustaja, uskoo, että monilla tekijöillä on rooli kullan hinnan määrittämisessä, mukaan lukien inflaatio, Federal Reserven liikkeet, geopoliittinen ilmasto ja jopa tulevat Yhdysvaltain presidentinvaalit. Hän sanoo: ”Jos vuoden 2024 vaalien alla näyttää siltä, että valittu hallinto aikoo toteuttaa laajentavia finanssipolitiikkoja – lisääntyneet valtion menot, veronleikkaukset jne. – se voisi johtaa lisääntyneeseen inflaatiopaineeseen. Tämä voisi lisätä kullan kysyntää inflaation suojana.”

Collin Plume ennustaa: ”Todennäköisesti näemme kullan ylittävän 2 000 dollarin merkin vuonna 2024 ja asettuvan siellä tukitasolleen. Se rikkoo myös kaikkien aikojen ennätyksensä 2 074 dollaria ja todennäköisesti työntyy yli 2 100 dollarin.” Lähde

Johtopäätös

Vaikka kullan hinnan ennustaminen on aina haastavaa, asiantuntijoiden yleinen konsensus on, että kulta jatkaa nousuaan vuonna 2024. Sijoittajien, jotka harkitsevat kullan ostamista, tulisi kuitenkin tehdä oma tutkimuksensa ja konsultoida tarvittaessa asiantuntijoita ennen päätöksentekoa erityisesti silloin kun kyse on merkittävistä sijoituksista kultaan. Isossa kuvassa ja pitkällä aikavälillä kullan hinta on noussut lähes jatkuvasti viimeisten 20 vuoden aikana. Vaikka on ollut aikoja, jolloin hinta on laskenut tai pysynyt vakaana, yleinen suuntaus on ollut ylöspäin. Tämä nousu heijastaa kullan roolia turvasatamana taloudellisissa epävarmuuksissa ja sen kysynnän kasvua maailmanlaajuisesti. Reaaliaikaisen kullan hinnan voit tarkistaa täältä.

Lähtee:

  1. CBS News: ”Gold prices forecast: What experts predict for this year, 2024”
  2. Statista: ”Gold production globally 2024”
  3. Bloomberg: ”JPMorgan Sees Gold Charging to Records in 2024 as Fed Cuts Rates”

Jaa Somessa

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissa
Jaa Linkdinissa
Jaa Pinterestista
Picture of Suomen Arvokierto

Suomen Arvokierto

Suomen Arvokierto Oy on luotettu kullan, hopean ja arvoesineiden ostopalvelu, ostamme myös kuolin- ja konkurssipesiä. Tarjoamme täysin ilmaisen palvelukokonaisuuden asiakkaillemme. Laajan osaamisemme ja kattavan verkostomme kautta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme kattavat palvelut ja alan parhaimmat hinnat.

Saattaat kiinostua myös näistä julkaisuista

Jaa kommenti