Miksi kullan kierrättäminen on järkevää ja miksi nyt on oikea aika myydä kultaa?

Kullan kierrättäminen on noussut merkittäväksi puheenaiheeksi viime vuosina. Mutta miksi se on niin tärkeää, ja miksi juuri nyt saattaisi olla oikea aika myydä kultaa? Tässä artikkelissa tarkastelemme näitä kysymyksiä kansainvälisten lähteiden valossa.

Kullan kierrätyksen

Kulta on arvokas ja kysytty metalli, jota on käytetty vuosisatojen ajan koruissa, rahassa ja monissa muissa sovelluksissa. Kullan louhinta on kuitenkin ympäristölle haitallista. Louhinnan haittavaikutuksiin kuuluvat maaperän saastuminen, meluhaitat, pöly ja pakokaasupäästöt. Lisäksi kullan louhinta voi aiheuttaa maa- ja meriekosysteemien tuhoutumisen, joka voi kestää vuosikymmeniä tai jopa satoja vuosia.

Kullan kierrättäminen vähentää tarvetta uudelle louhinnalle. Kierrätetty kulta on peräisin jo olemassa olevista kultaesineistä, kuten koruista ja kolikoista. Kierrätysprosessissa kulta erotetaan muista metalleista ja puhdistetaan, minkä jälkeen sitä voidaan käyttää uudelleen. Kierrätysprosessi on ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin uuden kullan louhinta. Koruja voi pyrkiä kierrättämään myös sellaisenaan mikäli kyseessä on arvokas design koru ja tämä on täysin ehjä sekä hyvä kuntoinen. Tämä on ehdottomasti kaikista ekologisin vaihtoehto, aiheeseen voit tutustua täältä.

Miksi nyt on oikea aika myydä kultaa?

Kullan hinta on ollut nousussa viime aikoina. Monet tekijät, kuten geopoliittinen epävarmuus ja dollarin vahvuus, vaikuttavat kullan hintaan. Kullan hinta on korreloinut osakemarkkinoiden kanssa, ja se on saavuttanut ennätyskorkeuden vuoden 2020 jälkeen. Tämä tekee siitä houkuttelevan sijoituskohteen monille.

Kullan myyminen nyt voi olla järkevää monista syistä. Ensinnäkin, jos sinulla on kultaa, jota et enää tarvitse tai käytä, voit hyötyä sen myynnistä korkeaan hintaan. Toiseksi, kullan myynti voi olla tapa suojautua mahdollisilta tulevilta hinnan laskuilta. Lopuksi, kullan myynti voi tarjota likviditeettiä, jota voit käyttää muihin sijoituksiin tai menoihin.

Johtopäätös

Kullan kierrättäminen on sekä ympäristöystävällinen että taloudellisesti järkevä valinta. Se vähentää tarvetta ympäristölle haitalliselle louhinnalle ja tarjoaa samalla mahdollisuuden hyötyä kullan korkeasta hinnasta. Jos harkitset kullan myyntiä, nyt saattaa olla oikea aika tehdä se. Mikäli haluat myydä kultaa heti, voit tilata näppärästi maksuttoman turvapaketin täältä.

Lähteet

  1. Reuters
  2. World Gold Council

Jaa Somessa

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissa
Jaa Linkdinissa
Jaa Pinterestista
Picture of Suomen Arvokierto

Suomen Arvokierto

Suomen Arvokierto Oy on luotettu kullan, hopean ja arvoesineiden ostopalvelu, ostamme myös kuolin- ja konkurssipesiä. Tarjoamme täysin ilmaisen palvelukokonaisuuden asiakkaillemme. Laajan osaamisemme ja kattavan verkostomme kautta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme kattavat palvelut ja alan parhaimmat hinnat.

Saattaat kiinostua myös näistä julkaisuista

Jaa kommenti