Kullan ja inflaation suhde: Miten se vaikuttaa kullan myyntiin?

Johdanto

Kulta on aina ollut arvostettu sijoitusväline, ja sen arvo on usein korreloinut inflaation kanssa. Mutta mikä on tämän suhteen tausta, ja miten se vaikuttaa kullan myyntiin?

Kulta inflaation suojana

Kullan arvo on historiallisesti noussut inflaation aikana. Tämä johtuu siitä, että kulta on fyysinen hyödyke, jonka arvo ei heikkene samalla tavalla kuin paperirahan arvo inflaation aikana. Monet sijoittajat pitävät kultaa turvasatamana epävarmoina taloudellisina aikoina ja erityisesti silloin, kun inflaatio on korkea.

Inflaation vaikutus kullan myyntiin

Korkea inflaatio voi lisätä kysyntää kullalle, koska sijoittajat etsivät tapoja suojata varallisuuttaan inflaation vaikutuksilta. Tämä voi johtaa kullan hinnan nousuun ja lisätä kullan myyntiä. Toisaalta, jos inflaatio on matala tai olematon, kulta ei välttämättä ole yhtä houkutteleva sijoitus, ja sen myynti voi vähentyä.

Historiallinen perspektiivi

Kullan ja inflaation välinen suhde ei ole uusi ilmiö. Jo antiikin aikoina, kun Rooman valtakunta kärsi hyperinflaatiosta, kullan arvo nousi merkittävästi. Tämä johtui siitä, että kulta oli ainoa vakaa valuutta, kun Rooman denaari menetti arvonsa.

Nykyaikaiset trendit

Viime vuosikymmeninä olemme nähneet samanlaisia trendejä. Esimerkiksi 1970-luvun öljykriisin ja siitä seuranneen inflaation aikana kullan hinta nousi huomattavasti. Samoin 2008 talouskriisin jälkeen monissa maissa koettu inflaatio johti kullan hinnan nousuun.

Kullan ja dollarin suhde

Yhdysvaltain dollari on kansainvälisten liiketoimien ja kaupan viitevaluutta. Dollarin hinnalla on vaikutusta maailman rahoitusmarkkinoihin ja kullan hintaan. Kullan hinta yleensä nousee, kun dollari heikkenee.

Johtopäätös

Kullan ja inflaation suhde on monimutkainen, mutta on selvää, että inflaatio vaikuttaa kullan kysyntään ja myyntiin. Sijoittajien on hyvä ymmärtää tämä suhde tehdessään päätöksiä kultaan liittyvistä sijoituksistaan. Voit katsoa kullan reaaliaikaisen hinnan täältä.

Voit lukea myös lisää kullan hintaan vaikuttavista tekijöistä täältä.

Lähteet:

  1. Investopedia: Why Gold Is Used as a Hedge Against Inflation
  2. Salkunrakentaja: Harvardin Furman ehdottaa Fedin inflaatiotavoitteen nostoa

Jaa Somessa

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissa
Jaa Linkdinissa
Jaa Pinterestista
Suomen Arvokierto

Suomen Arvokierto

Suomen Arvokierto Oy on luotettu kullan, hopean ja arvoesineiden ostopalvelu, ostamme myös kuolin- ja konkurssipesiä. Tarjoamme täysin ilmaisen palvelukokonaisuuden asiakkaillemme. Laajan osaamisemme ja kattavan verkostomme kautta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme kattavat palvelut ja alan parhaimmat hinnat.

Saattaat kiinostua myös näistä julkaisuista

Jaa kommenti