Mitä sinun on siis hyvä tietää ennen Kullan myyntiä?

Kultakorut sisältävät joskus esim. hartsia jota et voi päällepäin havaita ja täyteaineen poisto korusta voi viedä painosta jopa yli 30%. Jos haluat varmistaa asian ennen lähetystä on esimerkiksi rannerengas mahdollista poikasta ennen lähetystä ja näin tiedät heti korun oikean painon. Suosittelemme tässä varovaisuutta jotta et vahingoita itseäsi tai aiheuta sotkua tai tuhoa korua josta voisit saada paremman hinnan ehjänä, joten suosittelemme jättämään tämänkin loppu viimein ammattilaiselle.

Jos saat selville korujen pitoisuudet ja painot voit pyytää hyvinkin tarkan hinnan jo ennen kullan lähettämistä, huomioitavaa on se että koti vaakojen antamat painot eroavat lähes 100%:lla varmuudella todellisesta CE- merkitystä tarkkuus vaaka punnituksesta ja että mahdolliset täyteaineet ja kivet poistetaan punnitusta varten. Isoimmat kivet voivat viedä jopa puolet korun painosta ja täyteaineet jopa yli kolmekymmentäprosenttia kuten aiemmin mainitsimme.  

Kannattaako minun lähettää 1gramman korua joka ei ole desing koru?

Ei kannata, tämä kannattaa viedä paikanpäälle jotta saat asian mukaisen korvauksen korusta. Jotta saat asianmukaisen korvauksen kulta koruistasi olisi lähetyksen hyvä olla 5 grammasta ylöspäin ja sitä enemmän kultaa lähetät sen paremman hinnan saat. 

Mitä kullattu kulta on?

Tämä on kullalla päällystetty esine eli siinä on aitoa kultaa mutta tämän määrä on niin pieni että sitä ei voi erotella esineen sulatuksen jälkeen. Esineen runko voi sisältää erilaisia metalliseoksia Esim. Hopeaa tai terästä. Kultauksessa käytetään yleisesti 18 tai 24 karaattista kultausta ja joissain tapauksissa 14 karaattista. Kullatut korut näyttävät päällisin puolin samalta kuin kulta korut mutta romukultana näillä ei ole mitään arvoa. Mikäli korussa on seuraavia leimoja GP, GOLD PLATED, PLATED tai GOLD PLATING ovat ne varmasti kullattuja.  

Jaa Somessa

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissa
Jaa Linkdinissa
Jaa Pinterestista
Picture of Suomen Arvokierto

Suomen Arvokierto

Suomen Arvokierto Oy on luotettu kullan, hopean ja arvoesineiden ostopalvelu, ostamme myös kuolin- ja konkurssipesiä. Tarjoamme täysin ilmaisen palvelukokonaisuuden asiakkaillemme. Laajan osaamisemme ja kattavan verkostomme kautta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme kattavat palvelut ja alan parhaimmat hinnat.

Saattaat kiinostua myös näistä julkaisuista

Jaa kommenti