Mielessä kuolinpesän myynti?

Mikäli mielessäsi on kuolinpesän myynti, olet löytänyt oikealle sivulle. Suomen Arvokierto ostaa ja tyhjentää kuolinpesiä. Pyrimme tekemään tarjouksen heti paikan päällä, mutta kuitenkin viimeistään heti seuraavana päivänä arviointikäynnistä. Kuolinpesien myyntiin liittyy monia seikkoja, kuten osakkaiden vaikutus, veroasiat ym., joista kannattaa olla hyvin perillä.

Mitä kaikkea kuuluu kuolinpesien myytäviin asioihin?

Kun puhutaan kuolinpesien myynnistä, on tärkeää tietää mitä kaikkea niihin fyysisesti kuuluu. Useimmiten kuolinpesien myynnistä puhuttaessa tarkoitetaan vainajan asunnon myymistä. Kun henkilö kuolee, häneltä jäävää omaisuutta ja velkoja nimitetään kuolinpesäksi. Kuolinpesään kuuluva perintö voi olla niin rahaa, osakkeita, osuus asunnosta, maata, metsää, mökki tai ihan mitä vain fyysistä omaisuutta. Näistä kaikista verotetaan perintövero, joka määräytyy tiettyjen seikkojen perusteella.

Kuolinpesän myyntiin täytyy saada kaikkien osakkaiden hyväksyntä

Kuolinpesien myynti ei ole itsessään niin yksinkertaista. Kuolinpesän osakkaat hallitsevat yhdessä pesän omaisuutta ja näin ollen myös kuolinpesän omistaman asunnon myynti ja välitystoimeksiannon tekeminen edellyttävät osakkaiden yksimielistä päätöstä. Kuolinpesien myynti täytyy olla siis kaikkien osakkaiden hyväksymä, jotta se voidaan tehdä.

Kuolinpesien myyntiin liittyvät verotusseikat

Kuolinpesien myynnistä saatu voitto on verotettavaa tuloa. Kun halutaan myydä kuolinpesän omistama asunto, se kannattaa siis ottaa huomioon.

Asuntoa ei lueta kuolinpesän hyväksi eikä kuolinpesä voi myydä asuntoa verovapaasti ns. oman asunnon myynnin verovapaussäännösten nojalla, vaikka vainaja olisi eläessään käyttänyt asuntoa omana vakituisena asuntonaan. 

Kuolinpesien myynti meille – mitä me tarjoamme

Mikäli olet siis kiinnostunut kuolinpesien myynnistä, me Suomen Arvokierrolla olemme valmiina auttamaan sinua. Ostamme ja tyhjennämme kuolinpesiä. Sen lisäksi voit kysyä loppusiivouksesta. Kuolinpesien myyntiin liittyvissä tapauksissa voit tilata meidät arviointikäynnille. Jos irtain on suurelta osin myyntikelvotonta, voimme tehdä urakkatarjouksen työstä. Kuolinpesän sisältäessä arvokkaampaa tavaraa käsittelemme niitä arvonsa mukaisesti ja jatkamme niiden matkaa parhaimmalla mahdollisella tavalla. Kaikki irtaimisto kannattaa tarkistaa asiantuntijan toimesta, sillä arvottomammankin oloinen tavara voi olla arvokas.

Meidän kanssamme kuolinpesien myyntiin liittyvät asiat hoituvat nopeasti, vaivattomasti ja arvokkaasti. Jos siis haluat saada tietoa tai arviointia ja tyhjennystä kuolinpesien myyntiin liittyvissä asioissa, autamme sinua ilomielin!