Johdanto valkokultaan

Valkokulta on yksi suosituimmista materiaaleista korujen valmistuksessa. Sen kaunis, hopeanhohtoinen ulkonäkö ja kestävyys tekevät siitä erinomaisen valinnan monenlaisiin koruihin, kuten sormuksiin, kaulakoruihin ja rannekoruihin. Mutta mitä valkokulta oikeastaan on, ja miksi se on niin arvostettu koruissa? Tässä artikkelissa pureudumme valkokullan merkitykseen ja sen erityispiirteisiin.

Valkokulta on seos, joka koostuu puhtaasta kullasta ja yhdestä tai useammasta valkoisesta metallista, kuten hopeasta, palladiumista tai platinaa. Tämä seos antaa valkokullalle sen tunnusomaisen vaalean värin ja tekee siitä kestävämmän kuin puhdas kulta. Valkokulta on erityisen suosittu kihla- ja vihkisormuksissa, mutta sitä käytetään laajasti myös muissa koruissa.

Valkokullan koostumus ja ominaisuudet

Valkokulta on seos, jossa puhdasta kultaa yhdistetään valkoisiin metalleihin, kuten hopeaan, palladiumiin tai nikkeliin. Tämä yhdistelmä antaa valkokullalle sen kauniin, hopeanhohtoisen ulkonäön. Seoksen tarkka koostumus voi vaihdella, mutta yleisimmin käytetyt pitoisuudet ovat 14 ja 18 karaattia. 14 karaatin valkokulta sisältää 58,5 % puhdasta kultaa, kun taas 18 karaatin valkokulta sisältää 75 % puhdasta kultaa.

Valkokullan ominaisuudet tekevät siitä erinomaisen valinnan koruihin. Se on kestävämpää kuin puhdas kulta, mikä tekee siitä ihanteellisen päivittäiseen käyttöön. Lisäksi valkokulta on hypoallergeeninen, mikä tarkoittaa, että se sopii hyvin myös niille, joilla on herkkä iho. Valkokulta on myös helppo huoltaa ja puhdistaa, mikä lisää sen käytännöllisyyttä.

Valkokullan käyttö koruissa

Valkokulta on erityisen suosittu kihla- ja vihkisormuksissa sen kauniin ulkonäön ja kestävyyden vuoksi. Sen neutraali väri sopii hyvin yhteen erilaisten jalokivien kanssa, mikä tekee siitä monipuolisen valinnan. Valkokultaa käytetään myös laajasti kaulakoruissa, rannekoruissa ja korvakoruissa.

Valkokullan suosio on kasvanut viime vuosikymmeninä, ja se on nykyään yksi suosituimmista materiaaleista korujen valmistuksessa. Sen kaunis ulkonäkö ja kestävyys tekevät siitä erinomaisen valinnan monenlaisiin koruihin. Lisäksi valkokulta on usein päällystetty rhodiumilla, joka antaa sille lisää kiiltoa ja suojaa naarmuilta.

Valkokullan arvo

Valkokullan arvo määräytyy sen sisältämän puhtaan kullan määrän mukaan. Tämä tarkoittaa, että valkokultaisen korun arvo on sama kuin vastaavan keltakultaisen korun, jos niiden kultapitoisuus on sama. Esimerkiksi 14 karaatin valkokultainen sormus on yhtä arvokas kuin 14 karaatin keltakultainen sormus.

On tärkeää huomata, että valkokullan arvo ei määräydy sen värin tai seoksen mukaan, vaan sen sisältämän puhtaan kullan määrän perusteella. Tämä tarkoittaa, että valkokultaiset korut ovat yhtä arvokkaita kuin keltakultaiset korut, jos niiden kultapitoisuus on sama. Tämä tekee valkokullasta erinomaisen sijoituksen, sillä sen arvo määräytyy puhtaan kullan maailmanmarkkinahinnan mukaan.

Valkokullan huolto ja ylläpito

Valkokulta on kestävä materiaali, mutta se vaatii silti säännöllistä huoltoa ja ylläpitoa säilyttääkseen kauniin ulkonäkönsä. Yksi yleisimmistä tavoista huoltaa valkokultaa on rhodium-pinnoitus, joka antaa korulle lisää kiiltoa ja suojaa naarmuilta. Rhodium-pinnoitus tulisi uusia säännöllisesti, jotta koru säilyttää kauniin ulkonäkönsä.

Valkokultaiset korut tulisi myös puhdistaa säännöllisesti. Voit puhdistaa valkokultaa kotona käyttämällä mietoa saippualiuosta ja pehmeää harjaa. Vältä kovia kemikaaleja ja hankaavia aineita, jotka voivat vahingoittaa korua. Jos koru on erityisen likainen tai siinä on naarmuja, kannattaa se viedä ammattilaiselle puhdistettavaksi.

Suomen Arvokierto ja valkokulta

Me Suomen Arvokierrossa olemme erikoistuneet kullan ja hopean ostoon kaikissa muodoissa. Ostamme valkokultaa, keltakultaa ja muita kultaseoksia, ja tarjoamme asiakkaillemme reilun ja läpinäkyvän arviointiprosessin. Jos sinulla on valkokultaisia koruja, joita et enää käytä, voit tuoda ne meille arvioitavaksi.

Tarjoamme asiakkaillemme asiantuntevaa palvelua ja reilun hinnan valkokultaisista koruista. Meille on tärkeää, että asiakkaamme saavat parhaan mahdollisen hinnan koruistaan, ja siksi arvioimme jokaisen korun huolellisesti ja tarkasti. Jos sinulla on kysyttävää valkokullasta tai haluat tuoda korusi arvioitavaksi, ota meihin yhteyttä.

Yhteenveto

Valkokulta on kaunis ja kestävä materiaali, joka sopii erinomaisesti korujen valmistukseen. Sen arvo määräytyy sen sisältämän puhtaan kullan määrän mukaan, mikä tekee siitä arvokkaan sijoituksen. Valkokulta vaatii säännöllistä huoltoa ja ylläpitoa säilyttääkseen kauniin ulkonäkönsä, mutta se on silti erinomainen valinta monenlaisiin koruihin.

Me Suomen Arvokierrossa olemme erikoistuneet kullan ja hopean ostoon kaikissa muodoissa, ja tarjoamme asiakkaillemme reilun ja läpinäkyvän arviointiprosessin. Jos sinulla on valkokultaisia koruja, joita et enää käytä, voit tuoda ne meille arvioitavaksi ja saada niistä parhaan mahdollisen hinnan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit