Hopea hinta - kaksi sanaa, jotka ovat jokaisen aihetta miettivän mielessä

Ensimmäiset kaksi sanaa, jotka hopean myyntiä harkitsevan ihmisen hakukoneen näytölle ilmestyvät, ovat “hopea hinta”. Näiden hakusanojen alta löytyy lukuisia verkkosivuja ja yrityksiä, jotka ostavat hopeaa. Suomen arvokierto on täysin kotimainen, luotettava ja takuuvarmasti parhaimman hinnan hopealle antava yritys. Juuri nyt onkin otollinen aika niin romuhopean, kuin käyttökelpoisten hopeaesineiden ja -korujen myymiseen, sillä hopean hinta on tällä hetkellä nousussa. 

Mistä hopea hinta-yhtälö koostuu?

Hopean hinta määritellään maailman markkina-arvon mukaan suurimmissa metallipörsseissä Lontoossa, New Yorkissa ja Tokiossa. Maksamaamme hopean hintaan vaikuttaa tämä maailmanmarkkinahinta sekä dollarin ja euron välinen vaihtokurssi. Hopean 

virallinen markkinahinta ilmoitetaan dollareina sekä troy-unsseina. 1 troy-unssi on 31,1034768 grammaa.

Hopea hinta-yhtälömme voi vaihdella kahden asian perusteella: onko myymäsi hopea ehjää hopeatavaraa vai romuhopeaksi laskettavaa. Pyrimme jatkamaan kaikkien uuteen käyttöön kelpaavien esineiden matkaa, jolloin maksamme esineen todellisesta arvosta. Jos sinulla on romuhopeaksi laskettavaa hopeaa, maksamme hinnastomme mukaisesti, joka perustuu maailmanmarkkinahintaan.

Hopea hinta-haun vastineet

Hopea hinta”-hakusanojen alta löytyy muutakin tietoa, kuin pelkästään hopean hinta, muun muassa se, mistä hopea hinta-yhtälö koostuu ja minkälaisesta hopeasta saa parhaan hinnan. Kaikkia hopeaesineitä ei missään nimessä kannata myydä romuhopean hinnalla, sillä monet design-esineet ja -korut, arvostettujen brändien (esim. Kalevala) korut sekä monet tunnetut aterinsarjat tuottavat myyjälleen hopean maailmanmarkkinahintaa korkeamman hinnan, sillä silloin maksamme itse tuotteesta, emme sen painosta. Romuhopean hinta on alhaisempi, sillä sen sulatusprosessi tuottaa ylimääräisiä kuluja, jolloin emme luonnollisesti pysty maksamaan yhtä suurta summaa. Romuhopean hinta seuraa maailmanmarkkinahintaa ja tällöin itse esineen/korun sijasta maksamme painosta sekä hopean pitoisuudesta. 

Hopean hinta riippuu sen pitoisuudesta

Maksamamme hopean hinta seuraa maailmanmarkkinahintaa ja vaihtelee hopean pitoisuuden mukaan. Suurimman osan hopeaesineiden ja -korujen pitoisuus vaihtelee 800-925 välillä. Tämä tarkoittaa, että seoksesta 80-92,5% on puhdasta hopeaa, loput muita seosaineita. Hopeaharkot ja -kolikot ovat pitoisuudeltaan 99,9-100% hopeaa, jolloin niistä luonnollisesti saa parhaimman hinnan.  Maksamamme hinnat vaihtelevat 0,21€-0,67€/gramma. Emme missään nimessä osta kaikkea kuitenkaan näillä sulatushinnoilla, vaan ehjät esineet arvioimme niiden todellisen arvon mukaan.

Hopean hinta-yhtälön menneisyys ja tulevaisuus

Toisin kuin kullan, hopea hinta-yhtälö on pysynyt suhteellisen tasaisena pitkiäkin aikoja kullan hinnan vaihdellessa jopa päivittäin. Sen kehitys on ollut vuosituhannen alussa melko tasaista. Finanssikriisin myötä hopean hinta nousi kiihtyvästi kevääseen 2011 asti, jonka jälkeen se laski melko tasaisesti vuoteen 2013 asti. Tämän jälkeen hopean hinta on pysytellyt melko samoissa lukemissa, kunnes taas vuoden 2020 jälkeen hinta on noussut moninkertaiseksi vuosituhannen alkuun nähden.

Hopean hinnan tulevaisuudelta odotetaan tällä hetkellä vain nousua, jonka takia sen myyminen on erityisen kannattavaa juuri nyt. Oli sinulla niin rikkinäisiä hopeaesineitä ja -koruja tai sitten mummolta perittyjä aterimia, ostamme hopeaa sen kaikissa muodoissa. Palvelemme jokaista asiakasta rautaisella ammattitaidolla ja henkilökohtaisella otteella, sekä takaamme nopean ja vaivattoman lähetysprosessin, jotta jokainen asiakas saa ansaitsemansa palvelun. Tärkeimpänä lupaamme parhaimman vastineen hopea hinta-hakusanoillesi!

Suomen Arvokierto
-
Myy meille hopeasi

3 päivän
peruutusoikeus

Lähetys on vakuutettu

Turvallinen tapa lähettää

Maksu 12 tunnin sisällä

Tilaa turvapaketti

Hopealle

Miksi myisit jalometallisi Suomen Arvokiertoon