Kulta hinta - kaksi sanaa, jotka ovat jokaisen aihetta miettivän mielessä

Ensimmäiset kaksi sanaa, jotka kullan myyntiä harkitsevan ihmisen hakukoneen näytölle ilmestyvät, ovat “kulta hinta”. Näiden hakusanojen alta löytyy lukuisia verkkosivuja ja yrityksiä, jotka ostavat kultaa. Suomen arvokierto on täysin kotimainen, luotettava ja takuuvarmasti parhaimman hinnan kullalle antava yritys. Juuri nyt onkin otollinen aika niin romukullan, kuin käyttökelpoisen kullan myymiseen, sillä kullan hinta on ollut viime vuosien aikana nousussa. Sen nousuun ovat vaikuttaneet epävarmuudet sekä heilahtelut maailman markkinoilla, niin poliittiset kuin taloudelliset kriisit sekä luonnonkatastrofitkin. Tämän hetken kullan hintaan vaikuttavia nostavia tekijöitä ovat olleet muun muassa koronapandemia, eurokriisi, sekä epävakaa taloustilanne.

Kulta hinta”-hakusanojen alta löytyy muutakin tietoa, kuin pelkästään kullan hinta, muun muassa se, mikä määrittää kullan hinnan ja voiko kullan hinnan muutoksia tulevaisuudessa ennustaa. 

"Kulta hinta" sanojen vastaus

Kullan hinta määräytyy kolmen eri seikan perusteella: kullan karaattipitoisuuden, painon sekä päivähinnan mukaan.

Vastaanotamme kaikkia karaattipitoisuuksia sisältävää kultaa, niin 8 karaatista 24 karaattiin. Kultaesineiden kullan pitoisuuden eli karaattimäärän voi selvittää sen leimoista, jotka kertovat siitä, kuinka monta prosenttia esineessä on kultaa.

Yleisimmät tällä hetkellä Suomessa ja Euroopassa myytävät kultakorut sekä -kellot ovat 14 sekä 18 karaattia. Nämä karaattimäärät ovat erityisesti korujen ja kellojen valmistukseen soveltuvia, sillä mitä kultapitoisempi esine on, sen pehmeämpää ja helposti naarmuuntuvampaa se on. Tämän välttämiseksi, sekä eri sävyjen aikaansaamiseksi kullan lisäksi seokseen lisätään muita jalometalleja kuten hopeaa ja kuparia.

Kullan karaatti yksinkertaisesti tarkoittaa sitä, kuinka monta osaa 24:stä esineestä on kultaa. Näin ollen 14 karaatin esineessä on 58,5% kultaa, joka merkataan leimaan numerona 585. Vastaavasti 18 karaatin kulta on 75% kultaa, loput 25% muita seosaineita, ja tämän leima on 750. Luonnollisesti mitä kultapitoisempaa sekä painavampaa, sen arvokkaampaa kultasi on.

Kullan hinta määräytyy maailman markkinahinnan mukaan. Kuitenkin hakusanoille “kulta hinta” voi saada useita eri hintaisia tarjouksia eri paikoista. Tämän takia Suomen Arvokierto haluaa tarjota kullallesi parhaimman mahdollisen hinnan, jotta saat kullastasi arvoisensa vastineen.

Kullan hinnan ennustaminen on hankalaa

Koska pienetkin muutokset maailman eri tilanteissa vaikuttavat kullan hintaan, sen muutoksia on vaikea ennustaa etukäteen. Jos sinulla on tarkoituksena saada paras hinta kullasta, on tärkeää seurata kullan hinnan päivittäistä vaihtelua, jotta pysyy sen perässä. 

Älä myy kaikkea romukullan hinnalla!

Vastauksena hakusanoille “kulta hinta” tarjoamme myöskin maailman markkinahinnan ylittäviä tarjouksia, mikäli kultaesineesi ovat täysin ehjiä ja ilman kaiverruksia. Monista desing-koruista ja esineistä saa selvästi kullan markkinahintaa korkeamman tarjouksen. Pyrimme kierrättämään kaikki tällaiset esineet ja korut, jotta niiden kiertokulku jatkuisi mahdollisimman pitkään.

Otollisin aika on nyt!

Koska kullan hinta on nousussa juuri tällä hetkellä, tarjoamme hakusanoillesi “kulta hinta” parhaan mahdollisen vastineen: ystävällisen, vaivattoman ja nopean palvelun sekä tärkeimpänä, parhaimman hinnan!

Suomen Arvokierto
-
Myy meille kultasi

3 päivän
peruutusoikeus

Lähetys on vakuutettu

Turvallinen tapa lähettää

maksu 12 tunnin sisällä

Tilaa turvapaketti

Miksi myisit jalometallisi Suomen Arvokierroon