Romukulta hinta - kaksi sanaa, jotka ovat jokaisen aihetta miettivän mielessä

Ensimmäiset kaksi sanaa, jotka romukullan myyntiä harkitsevan ihmisen hakukoneen näytölle ilmestyvät, ovat “romukulta hinta”. Näiden hakusanojen alta löytyy lukuisia verkkosivuja ja yrityksiä, jotka ostavat kultaa. Suomen arvokierto on täysin kotimainen, luotettava ja takuuvarmasti parhaimman hinnan kullalle antava yritys. Vastauksena haulle ”romukulta hinta” saatkin nyt vihreää valoa, sillä juuri nyt on otollinen aika hankkiutua eroon rikkinäisistä, turhina lojuvista kultaesineistä, sillä kullan hinta on ollut viime vuosien aikana nousussa. Sen nousuun ovat vaikuttaneet epävarmuudet sekä heilahtelut maailman markkinoilla, niin poliittiset kuin taloudelliset kriisit sekä luonnonkatastrofitkin. Tämän hetken kullan hintaan vaikuttavia nostavia tekijöitä ovat olleet muun muassa koronapandemia, eurokriisi, sekä epävakaa taloustilanne.

Hakusanojen “romukulta hinta” alta löytyy myös paljon muutakin, kuin romukullan hinta, kuten mitä romukulta on, mikä määrittää sen hinnan sekä voiko sen muutoksia ennustaa.

Mitä romukulta on?

Mitä romukulta sitten oikein on? Nimensä mukaisesti romukulta voi olla omistajalleen pelkkää romua, esimerkiksi rikkinäisiä kultakoruja, joita ei voi enää käyttää. Ne voivat olla vuosikausia vanhoja esineitä, jotka ovat lojuneet kaapin perällä. Sen lisäksi esineet, joissa on kaiverruksia, ovat usein hankalia jälleenmyydä, jonka takia nekin useimmiten lasketaan romukullaksi. Menetät kuitenkin rikkinäistenkin kultaesineiden todellisen arvon säilyttämällä niitä vain itselläsi. Meille romukulta ei suinkaan ole vain pelkkää romua. Kaikki meille saapuva romukulta on arvokasta, uuteen käyttöön menevää. Se menee sulatukseen, jonka jälkeen sitä voidaan uusiokäyttää esimerkiksi valmistamalla uusia koruja. Annamme siis vanhoille, sinulle arvottomille kultaesineille uuden elämän, jonka ne ansaitsevat. Romukullan hinta ei ole nimensä kuuloista, siitä voi saada yllättävänkin korkean summan. 

Mitkä asiat vaikuttavat romukullan hintaan?

Hakusanojen ”romukulta hinta”  vastaukseen liittyy kolme eri seikkaa: kullan karaatti, eli kultapitoisuus, paino ja päivän maailmanmarkkinahinta. Vastaanotamme kaikkia karaattipitoisuuksia sisältäviä kultaesineitä, niin 8 karaatista 24 karaattiin.

Mitä ovat kullan karaatit?

Kultaesineiden kullan pitoisuuden eli karaattimäärän voi selvittää sen leimoista, jotka kertovat siitä, kuinka monta prosenttia esineessä on kultaa. Yleisimmät tällä hetkellä Suomessa ja Euroopassa myytävät kultakorut sekä -kellot ovat 14 sekä 18 karaattia. Nämä karaattimäärät ovat erityisesti korujen ja kellojen valmistukseen soveltuvia, sillä mitä kultapitoisempi esine on, sen pehmeämpää ja sitä helpommin se naarmuuntuu. Tämän välttämiseksi kullan lisäksi seokseen lisätään muita seosaineita, jotka samalla muuttavat sen sävyä, kuten hopeaa ja kuparia. Kullan karaatti yksinkertaisesti tarkoittaa sitä, kuinka monta osaa 24:stä on kultaa. Näin ollen 14 karaatin esineessä on 58,5% kultaa, joka merkataan leimaan numerona 585. Vastaavasti 18 karaatin kulta on 75% kultaa, loput 25% muita seosaineita, ja sen leima on 750. Luonnollisesti mitä kultapitoisempaa sekä painavampaa, sen arvokkaampaa romukultasi on. Romukullan hinta määräytyy aina sen päivän maailmanmarkkinoiden hinnan mukaan, johon taas meidän hinnastomme perustuu.

Romukullan hinnan ennustaminen on hankalaa

Romukullan hinta seuraa kullan päivittäistä maailmanmarkkinahintaa. Koska pienetkin muutokset maailman eri tilanteissa vaikuttavat kullan hintaan, sen muutoksia on vaikea ennustaa etukäteen. Jos sinulla on tarkoituksena saada paras hinta kullasta, on tärkeää seurata kullan hinnan päivittäistä vaihtelua, jotta pysyy sen perässä. 

Paras romukulta hinta-yhtälö meiltä

Suomen arvokierron niin sanottu romukulta hinta-yhtälö on erinomainen. Tarjoamme vanhoille kultaesineille arvoisensa hinnan sekä uuden elämän. Myythän romukultasi siis meille!

Suomen Arvokierto
-
Myy meille kultasi

3 päivän
peruutusoikeus

Lähetys on vakuutettu

Turvallinen tapa lähettää

maksu 12 tunnin sisällä

Tilaa turvapaketti

Miksi myisit jalometallisi Suomen Arvokierroon