Mitä kulta on?

Kulta on alkuaine, joka kuuluu metallien ryhmään. Kullan järjestysluku on 79 ja kemiallinen merkki Au (lattinaksi. aurum). Kulta kuuluu siirtymämetalleihin ja jalometalleihin. Kultaa on käytetty tuhansien vuosien ajan valuuttana sekä kolikkojen ja korujen materiaalina, ja nykyisin sitä käytetään näiden lisäksi elektroniikkateollisuudessa. Kulta on lisäksi erittäin suosittu sijoituskohde.

Kullan pitoisuuksien ilmoittaminen

Kullan pitoisuus
Karaatti
Kullan osuus esineen painosta
333 8k 33,3% puhdasta kultaa
375 9k 37,5% puhdasta kultaa
417 10k 41,7% puhdasta kultaa
585 14k 58,5% puhdasta kultaa
750 18k 75% puhdasta kultaa
835 20k 83,5% puhdasta kultaa
875 21k 87,5% puhdasta kultaa
916 22k 91,6% puhdasta kultaa
958 23k 95,8% puhdasta kultaa

Mikä on karaatti?

Karaatti on kullan puhtauden mittari. Se leimataan kullalle ja antaa tietoa kullan tyypistä ja sen sisältämän puhtaan kullan prosenttiosuudesta. Se mitataan ja ilmaistaan luvuilla 0-24. Mitä korkeampi karaatti, sen enemmän kultaa on suhteessa muuhun metalliin. 24 karaatin kulta on puhtainta kultaa eikä sisällä muuta metallia.

Kullan puhtauden laskeminen karaateista:

jaa karaattien lukumäärä 24. Jos sinulla on 18 karaatin kultainen sormus, jaa 18:ta 24: llä, niin saat vastaukseksi 0,750, mikä tarkoittaa, että sormus sisältää 75% puhdasta kultaa.

Kullan ja hopean myynti sekä ostaminen:

Romukullalla on valtavat markkinat, mutta monet ihmiset eivät tiedä sen oikeaa merkitystä. Romukulta on mitä tahansa rikkoutuneesta kullasta tai ei-toivotuista koruista. Joten jos haluat myydä koruja, joita olet säilyttänyt pitkään, lähetät ne kultasepälle jatkojalostustarkoituksiin tai kultakauppiaalle. On tärkeää huomata, että kultaharkoilla ja kolikoilla on korkeampi arvo markkinoilla, kuin romukultana myytävillä koruilla. Voit Myydä kultasi ja hopeasi tästä

Kullan hinta riippuu markkinaolosuhteista, joten se on hyvä pitää mielessä arvioidessasi romukultaa. Saat aina lähes varmasti vähemmän kuin olet arvioinut, eri ostajat voivat maksaa sinulle erilaisia summia.

Ennen kullan myyntiä sinun on ensin tiedettävä sen arvo varmistaaksesi, että saat kohtuullisen romukullan hinnan, joka yleisesti määritetään grammahinnalla. Sen arvon määrittämiseksi sinun on tiedettävä, kuinka se punnitaan ja mitataan.

Ostossa on hyvä huomioida:

Kullan mittayksikkö on troy-unssi (1 oz) ja yksi troy-unssi on 31,1 grammaa. troy-unssi ei ole sama kuin Avoirdupois-unssi, joka vastaa noin 28,34 grammaa.

Suomen Arvokierto
-
Myy meille kultasi

3 päivän
peruutusoikeus

Lähetys on vakuutettu

Turvallinen tapa lähettää

maksu 12 tunnin sisällä

Tilaa turvapaketti

Kultaa, Platinaa tai Palladiumia
Voit toimittaa myös pienet hopeaerät samassa lähetyksessä

Miksi myisit jalometallisi Suomen Arvokierroon