Kullan kilohinta on kultaan sijoittavan mielessä

Suurin osa ihmisten myymistä kultaesineistä ovat suhteellisen pieniä ja kevyitä, jonka takia kullan painoyksikkönä useimmiten käytetään grammaa kullan kilohinnan sijasta. Kullan kilohinta voi vaihdella päivittäin, mutta se liikkuu kymmenissä tuhansissa euroissa. Kun puhutaan kullan kilohinnasta, puhutaan todennäköisesti kultaharkoista, jotka painavat kymmenistä grammoista kiloon. Kultakolikot ja -harkot ovatkin kultaan sijoittavan ostoslistalla ykkössijalla.

Sijoituskulta

Kuten yllä mainittu, kullan kilohinnasta puhuttaessa, liitetään siihen lähinnä kultaharkot- ja kolikot. Harkkoina myytävän sijoituskullan puhtaus on aina vähintään 995 promillea ja kolikoina myytävän sijoituskullan puhtaus vähintään 900 promillea, joka käytännössä tarkoittaa niiden olevan vähintään 21 karaattia. Sijoitusmielessä ostavan on kuitenkin fiksuinta sijoittaa mahdollisimman puhtaaseen kultaan, sillä niissä osto- ja myyntihinnan erotus on pienempi. Osto- ja myyntihinnassa ei tule olla kuin muutaman prosentin ero, jotta sijoittaminen olisi kannattavaa.

Koska kulta on todella painava metalli, suurikin määrä voidaan säilöä suhteellisen pieneen tilaan, kuten pankin tallelokeroon. Jos uskoo esimerkiksi euron hajoamiseen ja siitä seuraavaan pankki- ja talouskriisiin, on tämä turvallisin tapa sijoittaa kultaan, sillä vaikka pankki tekisi vararikon, on sen sen silti luovutettava tallelokeron sisältö, eli sijoituskulta sen vuokranneelle asiakkaalle.

Sijoituskullan hinta on käytännössä sama, kuin kullan hinta maailmanmarkkinoilla. Kullan hinta määritellään maailman markkina-arvon mukaan suurimmissa metallipörsseissä Lontoossa, Tokiossa ja New Yorkissa. Virallisesti kullan hinta ilmoitetaan dollareissa ja troy-unsseissa. 1 troy-unssi on 31,1034768 grammaa. Suomalaisen ostajan kullan hintaan vaikuttaa myös dollarin ja euron välinen vaihtokurssi. 

Kullan hintakehitys

Kun puhutaan kullan hinnasta, voi asia tuntua monimutkaiselta ymmärtää. Niin kullan grammahinta kuin kullan kilohintakin voi vaihdella päivittäin, siitä voidaan puhua dollareissa, euroissa, grammoissa, unseissa ja kiloissa. Sen lisäksi kaikki karaatit (kultapitoisuudet) ovat eri arvoisia.

Mitkä asiat vaikuttavat kullan hintaan?

Kullan jatkuvasti vaihtelevaan hintaan vaikuttavat monet eri asiat. Selkeä merkki kullan hinnan nousulle on maailmantalouden huonot näkymät. Kulta on ikään kuin turvasatama sijoittajille, jotka haluavat turvata omaisuuttaan kullalla. Kullan hinnan kasvaessa se joutuu positiiviseen nousukierteeseen ja tällöin kullan arvo nousee todella jyrkästi. Vastapainona jyrkälle nousulle sekä monista muista tekijöistä johtuen kullan arvo kääntyykin usein laskuun nousukauden jälkeen. Kultaan sijoittavan kannattaa siis opetella huomaamaan kullan arvon nousut, jolloin hän voi tehdä suuria voittoja. Kulta ei kuitenkaan maksa korkoa tai osinkoa. Tämän takia sijoituskulta on tuottava sijoitus vain silloin, kun kullan maailmanmarkkinahinta nousee korkeammalle kuin sen ostohinta, vähennettynä myynnin kuluilla.

Kuten yllä on mainittu, kullan hinta ilmoitetaan dollareissa (sekä troy-unsseissa). Tällöin euroiksi muutettuna lopulliseen hintaan vaikuttaa dollarin ja euron vaihtokurssi.

Merkittävin rooli kullasta saatavassa hinnassa on kullan pitoisuus eli karaatti. Kullan kilohintaan usein liitettävät kultaharkot ovat hyvin puhdasta kultaa. Kultaesineiden kullan pitoisuuden voi selvittää sen leimoista, jotka kertovat siitä, kuinka monta prosenttia esineessä on kultaa. Kullan karaatti yksinkertaisesti tarkoittaa sitä, kuinka monta osaa 24:stä esineestä on kultaa. Näin ollen 14 karaatin esineessä on 58,5% kultaa, joka merkataan leimaan numerona 585. Vastaavasti 18 karaatin kulta on 75% kultaa, loput 25% muita seosaineita, ja sen leima on 750. Luonnollisesti mitä kultapitoisempaa esineesi on, sen arvokkaampaa kultasi on. Kullan hinta määräytyy aina sen päivän maailmanmarkkinoiden hinnan mukaan, johon taas meidän hinnastomme perustuu.

Nyt saat parhaan kullan kilohinnan!

Kullan hinta on viime aikoina ollut selvässä nousujohteessa. Sijoittajalle kullan kilohinta on nyt parhaimmillaan, sillä maailmantalouden epävakaudet ovat aiheuttaneet kullan hinnan nousun. Suomen Arvokierto tarjoaa juuri nyt parhaan kilohinnan kullallesi!

Suomen Arvokierto
-
Myy meille kultasi

3 päivän
peruutusoikeus

Lähetys on vakuutettu

Turvallinen tapa lähettää

maksu 12 tunnin sisällä

Tilaa turvapaketti

Miksi myisit jalometallisi Suomen Arvokierroon